"Niets is wat het lijkt" Mart Smeets presentator en schrijver

Vinden Juiste Coach een Hele Uitdaging

11 november 2014

Het vinden van de juiste coach is nog niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. De eerste uitdaging waar een coachee voor staat is het helder krijgen van de echte persoonlijke ontwikkelingsbehoefte en het vervolgens scherp verwoorden van de coachvraag. Dan is het nog een uitdaging om uit de vele aanbieders een potentiële coach te vinden die match met de aard van de coachvraag. Gelukkig bestaat er een instantie als NOBCO om een eerste selectie (longlist) te maken. Op basis van het besturen van het profiel van de coach op zijn of haar eigen website kan een selectie worden gemaakt van potentiële coaches (shortlist 2 of 3 is beste garantie voor succes). Dan is het tijd om een (gratis) intakegesprek in te plannen. Hopelijk is er in het gesprek een wederzijdse klik. Op basis van het intakegesprek kan dan een verantwoorde keuze worden gemaakt om met de juiste coach in zee te gaan.

Om je bij deze leuke uitdaging te ondersteunen heb ik een checklist opgesteld die je hierbij kunt gebruiken. Deze checklist is gebaseerd op ervaringen van coaches en coachee's. Ook heb ik deze mede gebaseerd op mijn eigen ervaringen met het inhuren van professionele dienstverleners in het verleden.

Veel succes met het selecteren van de juiste coach en het beoordelen van zijn of haar aanpak. Tenslotte krijgt iedereen de coach die zij of hij verdient!

 

Bijlage bij dit bericht
Checklist selectie & beoordeling potentiƫle coaches

Vinden Juiste Coach een Hele Uitdaging