"Niets is wat het lijkt" Mart Smeets presentator en schrijver

Preventief coachen iets van 2015?!

1 maart 2015

De laatste tijd word ik als coach steeds vaker benaderd door managers die net veranderd zijn van baan. Afgelopen week werd ik zelfs benaderd door een concern controller (beursgenoteerd bedrijf) die nog niet eens was gestart als CFO bij zijn nieuwe werkgever (groot familiebedrijf). Het algemeen beeld wat ik heb is dat coaching pas in beeld komt als er 'problemen' zijn op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit. Is dit iets nieuws van 2015 vraag ik mij hardop af?

De eerste keer was ik heel verbaasd toen een (senior) lijnmanager mij - notabene in zijn proeftijd - belde en zei dat hij met zijn leidinggevende had geregeld om een coachtraject te starten. De eerste gedachte die bij mij opkwam was in alle eerlijkheid: "dat lijkt mij niet zo slim in je proeftijd". Toen ik er iets langer over nadacht werd mijn initiële gedachte al gauw verdrongen door een gevoel van: "je moet wel lef hebben zeg om je als nieuwe werknemer direct zo kwetsbaar op te stellen". Ook kreeg ik de gedachte binnen: "dit is eigenlijk een hele slimme manier om snel 'te landen' in je nieuwe werkorganisatie en/of job". Vanuit het perspectief van de leidinggevende vond ik het eigenlijk heel onconventioneel om mee te gaan in het verzoek van de manager. Maar waarom zou je eigenlijk ook niet investeren in het door middel van coaching effectief 'inwerken' van een nieuwe manager? Zeker in het bredere perspectief van de vaak hoge investering die al is gedaan in de werving & selectie van de manager en de winst die er te behalen is als hij van het begin sneller en/of effectief gaat functioneren.

Een nieuwe baan of uitdaging is altijd best spannend. Verandering van werkrol en/of werkomgeving doet natuurlijk (on)bewust wat met jou als persoon en roept vaak allerlei verwachtingen, gedachtes en/of gevoelens op. Ik denk dat we dat allemaal wel kennen toch? Emoties die heftigere zijn en/of eigen gevoelens of gedragingen die je helemaal niet herkend. Een nieuwe uitdaging is leuk en brengt ook hele positieve emoties met zich mee zoals blijdschap of het (weer) krijgen van energie van je werk of de collega's en klanten om je heen. Maar soms brengt dit ook best lastige gevoelens met zich mee zoals onzekerheid of stress. Ook doet het vaak wat met de eigen privé of thuis situatie niet te vergeten. Een nieuwe job kan dus soms best een emotionele 'roller coaster' zijn.

Preventief coachen iets van 2015?!